Informatie

Dansen bij onze Balletstudio is een feest voor iedereen, van peuters tot volwassenen.
Eén keer of misschien wel vier keer per week samen met meisjes (en jongens) op prachtige muziek. Klassiek of modern, jazzballet, hiphop of streetdance, er is voor iedereen een stijl die past.

RAD

The Royal Acadamy of Dance

Ballet en Dancestudio Dorris Titulaer is aangesloten bij de Royal Academy of Dance, 's werelds grootste balletorganisatie.

Deze organisatie houdt zich voornamelijk bezig met een compleet trainingsschema met examens voor amateurs en professionals. Een verbondenheid van miljoenen mensen wereldwijd met een zelfde gerichtheid.

De RAD staat open voor de ontwikkelingen in de danswereld en blijft zich vernieuwen. Hierdoor is een geheel nieuwe syllabus ontworpen met als onderdelen Classical, Free Movement en Charactèr.

De RAD beseft, dat dansen een enorme ontwikkeling bij kinderen teweeg brengt en biedt aan elk kind, ongeacht leeftijd en niveau, een eigen ritme van ontwikkeling aan. Door de verschillende aspecten in de les kan elk kind zijn passie voor de dans uiten in bijvoorbeeld muzikaliteit, expressie, beweging en vrijheid. Hierdoor kan ieder een tevreden gevoel en zelfvertrouwen opbouwen.

Op deze manier biedt de Academy een goede opleiding, van waaruit de leerlingen een eventuele professionele vervolgopleiding kunnen ambiëren voor danser of docent. Mede dankzij de jaarlijkse examens - die afgenomen worden door beëdigde examinatrices van de Royal Academy - worden zowel de leerlingen als ook de hooggekwalificeerde RAD-docenten elk jaar geconfronteerd met de kwaliteit van de school en blijven zowel leerling als docent "up to date".

The Royal Academy of Dance exists to promote knowledge, understanding and practice of dance internationally.

Our 13.500 members around the world are the lifeblood of the Academy and enable us to carry out our mission.

Mobirise

Voorwaarden

Blessures
De docenten zijn niet aansprakelijk voor blessures en/of letsels, opgelopen tijdens de les of in het gebouw.

Eten en drinken
Geen eten of drankjes in de balletzaal. In de kleedkamer mogen geen warme etenswaren genuttigd worden.

Foto’s
Er worden foto’s van de lessen en voorstelling(en) gemaakt, die voor commerciële doeleinden gebruikt kunnen worden op de website, social media en publicaties van de Balletstudio. Als u hier  bezwaren tegen heeft, laat ons dit dan even weten. Alle leerlingen ontvangen bij inschrijving een AVG toestemmingsverklaring welke ondertekend dient te worden voor het gebruik van de afbeeldingen en/of filmpjes

Open lessen
Als uw vrienden en familie een les willen kijken, zijn ze altijd welkom op onze kijkdagen (de data worden via de infobrief bekend gemaakt). Of informeer even bij Dorris, er worden soms uitzonderingen gemaakt.

Sieraden 
Tijdens de danslessen mogen er geen sieraden worden gedragen (grote oorbellen, kettingen, horloges, armbanden en ringen).

Zoek raken
De balletstudio aanvaardt geen aansprakelijkheid voor het zoek raken van persoonlijke eigendommen.
Ook niet als u via onze studio tweedehands schoenen enzovoorts wilt verkopen.

Overig
Het is niet toegestaan om zonder toestemming van de docente lesmateri­aal, oefenstof, combinaties of dansen te gebruiken voor doeleinden buiten deze Balletstudio. Ook is het niet toegestaan om zonder toestemming van de docente op andere scholen lessen te volgen of te dansen, indien de docenten hiervan niet gediplomeerd zijn.

Lesgeld
Het lesgeld dient de eerste les van het kwartaal, halfjaar of geheel cursusjaar te worden voldaan. Restitutie van lesgeld is niet mogelijk. Bij ziekte van de leerling/docent loopt het lesgeld gewoon door. 
Indien er een pandemie of dergelijke uitbreekt gaat u bij inschrijving mee akkoord dat de lessen online (via zoom / youtube) of buiten doorgang vinden.

Afmelden
Beëindigen van het lidmaatschap kan uitsluitend schriftelijk met inachtneming van een opzegtermijn van 1 maand. De vakantiemaanden juli en augustus tellen niet mee.
Gebruikt u hiervoor uitsluitend het formulier, dat u hier kunt downloaden.
Restitutie van lesgeld is helaas niet mogelijk.

Verzuim
Afwezigheid wegens ziekte of anderszins dient tijdig kenbaar gemaakt te worden.
Probeer bij telefonische afmeldingen bij voorkeur te bellen tussen 11.00 uur en 13.00 uur en anders (tijdens lesuren) bij het wisselen van de groepen, om verstoringen van de lessen zoveel mogelijk te voorkomen (zie lesrooster elders op deze site).


Kosten

Een cursusjaar bestaat uit tien maanden. Het nieuwe cursusjaar begint op maandag 6 september 2021 en zal eindigen in juni 2022. De kosten voor de lessen kunnen per kwartaal, halfjaar of per jaar (5% korting) voldaan worden.

Indien er meer dan één les in de week gevolgd wordt, zijn de lessen goedkoper. De vierde les is voor € 10,- per maand. 
Ook voor gezinsleden is er een korting van 10%.


De prijzen voor de verschillende danslessen zijn als volgt:

Groep aantal / duurPrijs
3 - 5 jarige45 min€ 22,- per maand
Primary / Grade 1 - 860 min€ 26,- per maand
Klassiek volwassenen14 lessen (sept-nov)
18 lessen (jan - mei)
€ 112,00 (€ 90,00 als kind ook les heeft)
€ 152,00 (€ 135,00 als kind ook les heeft)
Klassiek vrije lessen niv. 1, 21 ¼ uur€ 28,00
Klassiek vrije lessen Intermediate / advanced1 ¼ uur€ 28,00
Discovery repertoir1 ¼ uur€ 28,00
Hiphop1 uur€ 26,00
High Heels 1 uur€ 28,00
Modern Jazz jongeren1 uur€ 26,00
Modern Jazz v/a 18 jaar1 ¼ uur€ 28,00

Lesinformatie

3 jarige

3  & 4 jarigen

De Kleuterballetlessen zijn bedoeld voor kinderen vanaf 3 jaar. In deze lessen wordt zoveel mogelijk aangesloten op de leefwereld van de kleuters. Daarbij vormen o.a. sprookjes, verhalen en dansspelletjes de uitgangspunten. Er wordt aandacht besteed aan lichaamshouding, ruimtegebruik en ontwikkelen van het muzikale gevoel. Er worden ook al eenvoudige basistechnieken van de balletkunstaangeleerd .
Verder zijn improvisatie, sociale aspecten (gezellig samen bewegen) maar vooral het dansplezier belangrijke facetten in de balletles.
Net als bij de Peuterlessen wordt er elke les met voorwerpen gewerkt, die tot de verbeelding spreken en bij het thema passen, zoals sjaaltjes, hoepels, poppen etc.

Kleding:
Balletpakje roze en roze balletschoentjes
Pakjes en rokjes zijn verkrijgbaar in onze studio voor inkoopprijs 

Mobirise

5 jarigen

Bewegen en fantasie zit in ieder mens en dus ook in peuters. Jonge kinderen ontdekken de wereld heel actief en beweeglijk. Fantasie is in de Peuterles essentieel, kinderen hebben een reden nodig om te bewegen. Er wordt naar aanleiding van diverse onderwerpen speels en vrolijk gedanst. Bekende alledaagse bewegingen worden op verschillende soorten muziek gedanst. Er wordt gewerkt met tegenstellingen, zoals bv. langzaam/snel en hoog/laag. Belangrijk is het gebruik van de kleine motoriek. In elke les wordt aandacht besteed aan lopen, huppelen, springen en trippelen. Het individuele kind staat voorop, maar de peuters dansen uiteraard ook samen. Een Peuterles is een dynamische les.
Er wordt elke les met voorwerpen gewerkt, die tot de verbeelding spreken en bij het thema passen, zoals sjaaltjes, hoepels, poppen etc.

Kleding:
Balletpakje roze en roze balletschoentjes
Pakjes en rokjes zijn verkrijgbaar in onze studio voor inkoopprijs

Mobirise

Klassiek Ballet

Klassiek ballet is mogelijk vanaf 6 jaar. De lessen zijn gebaseerd op het systeem van de Royal Academy of Dance. Deze lesmethode wordt op de meest bekende en beste opleidingen toegepast, en waarborgt een uitstekende basisopleiding.
Vanaf 10 jaar is het mogelijk de spitzentechniek te leren.
Er worden ook vrije lessen gegeven, waarin verschillende stijlen van klassieke dans zoals Vaganova, Bournonville en RAD aan bod komen.

De verschillende niveaus zijn:
Primary, Grade 1 t/m 8.
Voor leerlingen die mee willen doen aan de examens van de RAD zijn er aanvullende lessen:
Intermediate Foundation 1a voor leerlingen van grade 3 t/m 6
Intermediate Foundation 1b voor leerlingen vanaf grade 6
Intermediate voor leerlingen van grade 8
Advanced Foundation voor leerlingen die mee willen doen aan de examens Vooropleiding (vanaf 3e jaars)
Advanced voor leerlingen die mee willen doen aan de examens Vooropleiding (vanaf 5e jaars).
Klassiek ballet voor volwassenen (tot 70 jaar).

Kleding:
Primary: rose RAD-pakje
Grade 1 – 3: Lavendel/lila RAD-pakje
Grade 4 – 5: Briquerood RAD-pakje, balletschoenen en maillot
Grade 6 -8 : Zwart balletpakje, balletmaillot, balletschoenen en e.v.t. spitzen

Vanaf Grade 2 is het verplicht de haren in een knotje te dragen
Pakjes, balletmaillots en rokjes zijn verkrijgbaar in onze studio tegen inkoopprijs.

Mobirise

Contemporary fusion

Contemporary fusion is een mix van verschillende stijlen. De basis bij deze dansstijl is moderne dans. Moderne dans is een technische dansvorm waarbij je sterk vanuit je gevoel danst. Belangrijke principes zijn het gebruik van lichaamsgewicht, (ont)spanning en ademhaling. In de lessen worden de basistechnieken ontwikkeld vanuit bewustwording van lichaamstraining. Er is veel aandacht voor muzikaliteit, floorwork en dynamische kwaliteiten en een gevarieerd ruimtegebruik.

Sponsoren

Credits

No Code Website Builder